Öncelikle şimdiden hayırlı olsun diyeyim, belki de bir insanın en çok yapması gereken bir şeyi yapmak üzeresiniz: Hayvan Sahiplenmek
Gerçekten yeni bir evlat gibi oluyor ve insan psikolojisine çok büyük artıları var. Benim tavsiyem her şeyden önce kullanacağınız mama maddi durumunuza göre kaliteli olsun. Tahılsız mamaları tercih edin, eğer tahılsızlar pahalı gelirse az tahıllı olanlara yönelin. Ucuz mama hem hayvanın sağlığı için hem de sonrasında oluşacak sağlık problemleri, tüy dökmesi vb. gibi sizin için kötü sonuçlar doğuracaktır. Kum tercihini de yapabiliyorsanız çam peletinden yapılan doğal kumlardan kullanın. Eğer o olmazsa kesinlikle tozsuz-kokusuz diye geçen kumlardan kullanın. Marka olarak mamada N&D önerebilirim tahılsız grubunda. Onun dışında Royal Canin, Felicia da iyidir. Kalite sıralamasına göre yazdım
Kuru mamanın yanında haftada bir, iki haftada bir yaş mama da verirseniz güzel olacaktır. Multivitaminler,tabletler vesaire sizin tercihinize kalmış. Kumda da NaturalBastet diye bir satıcı vardı diye hatırlıyorum çam peletleri güzeldi. Eğer normal kum kullanacaksanız kokusuz ve tozsuz olması koşulu ile marka çokta fark etmiyor. Ben alışverişlerimde petlebi'yi kullanıyorum size de tavsiye ederim.
Tekrardan hayırlı olsun