Facebook izin verilmiyor hatası

S

serkanzade

#1
Facebook’un Koronavirüs ile ilgili sahte haberleri önlemeye yönelik aldığı tedbirler kapsamında otomatik algoritmanın bu yanlışlığa sebep olduğu düşünülüyor.
https://www.ittifakgazetesi.com/#facebook
Facebook, Koronavirüs haberlerini engellemek için getirdiği bazı kısıtlamalar nedeniyle özellikle içeriğinde koronavirüs olan paylaşımlar “Kullanıcı platformu durdurdu: Kullanıcı Facebook platformunu kullanmayı durdurduğu için girişilen eyleme izin verilmiyor.” hatası vermeye başladı.

Ancak Facebook’un bu önlemi bazı medya kuruluşlarının Koronavirüs ile ilgili yaptığı haberleri dahi yanlışlıkla engellediği şikayetleri gelmeye başladı. Aralarında en büyük medya siteleri dahi bulunan haber sitelerini bile engelleyen bu uygulamanın hata sonucu engellediği tahmin ediliyor. Facebook’un Koronavirüs ile ilgili sahte haberleri önlemeye yönelik aldığı tedbirler kapsamında otomatik algoritmanın bu yanlışlığa sebep olduğu düşünülüyor.

Facebook’un söz konusu hatayı düzeltmek için çalışmalara başladığı belirtildi. Hata, bazen paylaşımı tamamen engellediği gibi bazende kullanıcıların Facebook’ta paylaştığı haberlerin diğer kullanıcılar tarafından görülmesini engelleyebiliyor. Bu durumda gönderiyi sadece paylaşan kişi görebiliyor.

Sosyal medya platformlarında koronavirüs salgını hakkında çok sayıda yalan ve yanlış bilginin bilinçli olarak paylaşıldığı ve sosyal medya platformlarının bu konuda tedbirler almaya devam ettiği biliniyor.

Facebook yaşanan bu hata nedeniyle kendisine yapılan bildirimler için henüz bir açıklama yapmadı.
 
M

mirack

#2
Sağlık sektöründeki bir müşterimin reklamlarını Facebook ve Instagram kanalında durdurdu. Korona veya virüs ibaresi geçmemesine rağmen. Tekrar değerlendirmeye gönderdim 3 gündür değerlendirmede.
 
I

ibrahimdurmus

#3
Sağlık sektöründeki bir müşterimin reklamlarını Facebook ve Instagram kanalında durdurdu. Korona veya virüs ibaresi geçmemesine rağmen. Tekrar değerlendirmeye gönderdim 3 gündür değerlendirmede.
En geç 1 hafta içerisinde sonuç iletiliyor.
 
İ

İlhan

#4
Valla hiçbirşey yapmadığım halde site adresim facebook tarafından spam oalrak algılandı
bunu düzeltecek bi yardımsever yokmu?
 
Bize Katılın!

Bu sayfada şu an yalnızca sınırlı sayıda yorum görüyorsunuz. Aşağıdaki butona tıklayarak konunun tam haline erişebilirsiniz. Konuya Git