Kıble yönü bulma yöntemleri

N

nullsix

#1
Kıble yönü bulma yöntemleri

Kıble yönünü bulmak için pek çok yöntem kullanılmaktadır. Bunlardan ilki pusula yardımıyla kıble yönü tespitidir. Pusula kullanımında deneyimli olanlar bu yöntem ile doğru kıble yönünü bulabilir.

Pusula ile kıble yönünü bulmakta tereddüt yaşayanlar farklı yöntemlere meyletmektedir. İkinci yöntem olarak kıble istikametini belirlemek gayesiyle kıble saatinin kullanılması gelir. Pratik ve güvenilir yöntem olması dolayısıyla bu yöntemin tercih edilmesini öneriyoruz. Namaz takvimlerinin namaz cetveli sütunlarının en sonunda yer alan kıble sütunundaki vakitte güneşe doğru dönen kimse aynı zamanda kıbleye dönmüş olur.

Görüldüğü üzere bulunduğunuz şehrin kıble yönünü öğrenmek için o güne ait kıble saati vaktinde güneşe dönmeniz kıble istikametini öğrenmeniz için yeterli olmaktadır. Kıble saati ile kıble yönünü bulmak isteyenlere pratik bilgiler kiblebulma.com adresinde verilmiştir. İlgili kıble sitesinden detaylı bilgi edinebilirsiniz. Aynı zamanda online haritalar ile kıble yönünüzü ve pusula için kıble açınızı öğrenmek için www.kiblebulma.com adresini deneyebilirsiniz.
 
Bize Katılın!

Bu sayfada şu an yalnızca sınırlı sayıda yorum görüyorsunuz. Aşağıdaki butona tıklayarak konunun tam haline erişebilirsiniz. Konuya Git