Kıble yönü bulma yöntemleri

N

nullsix

#1
Kıble yönü bulma yöntemleri

Kıble yönünü bulmak için çeşitli yöntemlerden istifade edilir. Hızlıca kıble yönünüzü bulabileceğiniz birkaç yöntemden bahsedelim: Güneşli günde bileğinizdeki saatin akrebini güneşe döndürdüğünüzde saatin 12 rakamı ile akrebin arasındaki orta nokta güney-kuzey hattını gösterecektir. Güneş tarafı güney yönü olacaktır. Buradan hareketle de çok rahat şekilde kıble yönünüzü belirleyebilirsiniz.

Güneşe bakarak yön tayininde bulunabilir ve böylece kıble yönünüzü tespit edebilirsiniz. Sabah güneşin doğduğu yöne yüzünüzü dönecek olursanız önümüz doğu, arkamız batı, sağ kolumuz güney ve sol kolumuz ise kuzeyi gösterecektir. Buradan hareketle artık kolay şekilde kıblenizi tespit edebilirsiniz.

İşyerinizin, evinizin veya bulunduğunuz yerin çatısına kadar Google haritalar uygulamaları ile inerek kıble yönü çizgisi ile kıblenizi kolaylıkla tespit edebilirsiniz. Online haritalar veya Google Maps uygulamalarının kullanıldığı bu çalışmaya https://www.qiblafinder.org sitesinden ulaşabilirsiniz. Yine kıble pusulası için kıble açılarını da bu kıble yönü sitesinden elde edebilirsiniz.
 
Bize Katılın!

Bu sayfada şu an yalnızca sınırlı sayıda yorum görüyorsunuz. Aşağıdaki butona tıklayarak konunun tam haline erişebilirsiniz. Konuya Git