Sitenin Blog Kısmı İçin Subdomain VS Subdirectory ?

A

atilla

#1
Sitemizin blog kısmını açmayı düşünüyoruz. Amacımız hedef anahtar kelimelerde siteye trafik çekip kullanıcıyı anasayfaya yönlendirmek. Subdomain yaparsak hazır script kullanabileceğiz bu yüzden kurulum ve yönetim daha kolay olacak. Ama Subdomain ile ilgili birkaç kaynaktan araştırma yaptım. Her ne kadar SEO için fark etmez dense de subdomain de yaşanan bir yükseliş ana domain'i etkilemiyormuş oysa bizim temel amacımız blog kısmında yaşayacağımız bir yükselişle ana domain'i güçlendirmek. subdirectory yaparsak da kendimiz sıfırdan blog kısmını kodlamamız lazım. O yüzden biraz tereddüt ediyoruz. Sizce nasıl bir yol izlemeliyiz?
 
V

volkan

#2
siteadi.com/blog şeklinde öneririm ben. Siteye bağlı bir alan olur daha iyidir.
 
B

Buzzymedia

#3
Siteniz ne üzerine ? öğrenebilme şansım var mı
 
S

Selimo

#4
Nacizane, blog.siteadresi.com şeklinde olursa daha iyi olur diye düşünüyorum. Eğer ciddi çalışacaksanız blog üzerinde, uzun vadede faydasını görürsünüz.
 
A

atilla

#6
Nacizane, blog.siteadresi.com şeklinde olursa daha iyi olur diye düşünüyorum. Eğer ciddi çalışacaksanız blog üzerinde, uzun vadede faydasını görürsünüz.
Hocam https://blog.cloudflare.com/subdomains-vs-subdirectories-best-practices-workers-part-1/ şurada diyor ki:

"If you're a startup or small business looking to optimize your SEO, consider subdirectories over subdomains. Boosting the authority of your root domain should be a universal goal of any organization. The subdirectory strategy concentrates your keywords onto a single domain while the subdomain strategy spreads your keywords across multiple distinct domains. In a word, the subdirectory strategy results in better root domain authority. Higher domain authority leads to better search rankings which translates to more engagement. "

Bizim temel amacımız ana domain'i güçlendirmek. O yüzden siteadı.com/blog şeklinde yapmak daha mantıklı geldi bana. Ama bu şekilde de hazır tema kullanma şansımız olmuyor. Kendimiz kodlayacağız. O biraz zorlayacak.
 
Bize Katılın!

Bu sayfada şu an yalnızca sınırlı sayıda yorum görüyorsunuz. Aşağıdaki butona tıklayarak konunun tam haline erişebilirsiniz. Konuya Git