Sizce en iyi veri merkezi (data center) hangisi?

M

mustafasoyturk

#1
Sizde en iyi veri merkezi hangisi? Nedeni ile cevaplarsanız sevinirim.
 
M

mirack

#2
Radore ile çalışma fırsatım oldu. Çok kurumsal ve sistematik çalışıyorlar. Diğer firmalar hakkında bilgim yok.
 
H

Huuk

#3
Bir tane yeni acılan vardı istanbul'da tanıdığım bilişim firmaları neredeyse hepsi oraya taşıdı ismi hatırlayınca buraya yazarım.
 
H

Helloroot

#5
Bu sorunun en iyi cevabını @root verir :)
Edit: datacenter denilince yalnızca 3 adet verimerkezinin anılması üzücü :(
 
R

root

#8
Merhaba,

Şuan Turkcell İzmir Torbalı Veri merkezindeyiz. 10.000 m2 kapalı alana sahip. Turkcell'in Türkiye'deki en küçük veri merkezi durumunda. 6 Farklı salon mevcut. 2. salonda bizim gibi şirketler mevcut. Şuan aynı salonu Pegasus Airlines Cluster'ı ile paylaşıyoruz. Salonu besleyen Cisco router ın fiyatı ile küçük çaplı herşey dahil bir veri merkezi kurardık kendi bünyemizde :)

Tüm elektrik sistemi kabinetlere kadar kırmızı ve mavi hat olarak ayrılmış durumda. Şebedek kabinetlere kadar 2 farklı elektrik hatları mevcut. Benzer şekilde binaya gelen fiber hatlar farklı güzargahlardan geliyor. Tüm sistemler tabii ki yedekli. Akıllı bina konseptine sahip. Girişten binnanın içine kadar binayı silahlı güvenlik koruyor. Tüm alanlar güvenlik seviyesine göre koruma altında. Size verilen kart ile açabileceğiniz kapılar sınırlı. Veri merkezi salonuna ancak göz retina taraması ile girilebiliyor. Alınan bunca güvenlik önlemi içinizi rahatlatıyor dersem abartmış olmam.

Hizmetin başladığı 15 Ocak 2020 tarihinden bu yana 100% uptime ile devam ediyoruz. Özellikle Arbor Networks firewall (Sınıfının en iyisi) efsanevi bir şey. Fiyatlar piyasanın öncüsü ve kişisel girişim olarak tanımlayabileceğimiz veri merkezlerine göre bir miktar daha yüksek. Fakat direkt ISP üzerinden hizmet almakta müşterileriniz için sunduğunuz fayda ve kalite ile aradaki farkı kapatıyor diyebilirim.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Özel veya farklı bir bilgi isteyen yazabiliriz.
 
Bize Katılın!

Bu sayfada şu an yalnızca sınırlı sayıda yorum görüyorsunuz. Aşağıdaki butona tıklayarak konunun tam haline erişebilirsiniz. Konuya Git