Yandex Botları Sitelere Zarar Veriyor Mu?

B

Berkay Ağlar

#1
Yandex Botları Sitelere Zarar Veriyor Mu? Bazı gruplarda yandex botlarının sunuculara hack saldırısı yapar gibi zorladığı düşünülüyor. Ciddi anlamda agresif bir tarama tekniği kullanıyor. Bundan dolayı ülkemizde bulunan çoğu hosting firması yandex botlarının taramasını engelleyecek aksiyonlar alıyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
 
V

vip

#2
Zarar vereceğini düşünmüyorum, sunucu firmaları botların yoğun bant harcadığından dolayı yavaşlama sorununu ortadan kaldırmak için botları engellediğini düşünüyorum. Aslında siteye zarar verdiği için değil de sunucu performansını artırmak için olabileceği kanısındayım. (Tamamen öngörüdür.)
 
B

Berkay Ağlar

#3
Tamam dostum konu zaten bu. Sunucu performansını kötü etkiliyor. Siteyi yavaşlatıyor vb sorunlar. Fakat Yandex bunu ne yazık ki yapıyor. Sizce optimizasyon sorunu oluştursa da Yandex botlarını engellemek mi engellememek mi?
 
K

ksualp

#4
Taranabilir olmak her zaman iyidir. Fakat şöyle bir durumda var yandex botları google botları kadar gelişmişte olsa hosting üzerindeki etkili yorucu olabiliyor.. Sunucu sağlam ise tarama esnasında zorlamayacak ise elbette yandex'inde bing'inde taramasında fayda var. Hosting'i populer arama motorlarına kapatmak bana saçma geliyor.
 
A

aykutozcan

#5
Zarar vermiyor, fakat agresif tarama yaptığı için hosting firmaları yetersiz kalıyor.
 
Bize Katılın!

Bu sayfada şu an yalnızca sınırlı sayıda yorum görüyorsunuz. Aşağıdaki butona tıklayarak konunun tam haline erişebilirsiniz. Konuya Git