• Yeni Ticaret Puanı Özelliği: Ticaret Puanı vermek istediğiniz kişinin profilini ziyaret ederek "Ticaret Puanı" sekmesine tıklayıp ticaretinizin olumlu/olumsuz yorumunu yaparak kullanıcıyı değerlendirebilirsiniz.
  • XTurk üye grupları genel yetkileri güncellenmiştir. Okumak için tıklayınız.

Instagram ile para kazanmak mümkün ama nasıl?

Katılım
5 Eyl 2021
Mesajlar
11
Alınan Tepkiler
1
Xturk Puanı
3
Yaş
40
Bir çok yolu olsa da en temellerinden bahsedelim:

1) İnstagram Üzerinden Ürün Satarak Para Kazanmak
Şüphesiz ki instagramdan para kazanma yollarından en popüler olanı ve herkesçe en bilinen yöntemi instagram üzerinden ürün satmaktır. İnstagram üzerinden üç farklı yöntemle satış yapabilirsiniz:

  • Satış ortaklığı yapmak: Affiliate Marketing adı da verilen bu sisteme aslında hepimiz internetin bu kadar yayılmasından öncesinde aşınayız. Özellikle kozmetik sektöründe oldukça yaygın olan bu yöntemde, zaten var olan bir markanın ürünlerini satar ve sattığınız ürün başına komisyon ücreti alırsınız. Geniş çevrelere ulaşabileceğinizi düşünüyor ve azimli çalışacağınıza inanıyorsanız bu sistemi mutlaka denemelisiniz.
  • Kendi imalatınız olan ürünleri satmak: Eğer el becerinize güveniyorsanız ve kendinize ait mükemmel tasarımlarınız olduğuna inanıyorsanız, tasarladığınız/ürettiğiniz ürünleri instagram üzerinden satmayı deneyebilirsiniz. Bu konuda kendinizi illa ki sıra dışı şeyler yapacağım ve onları satacağım diye sınırlamanıza gerek yok. Basit ve şık takı tasarımları, el örgüsü hırka/yelek/bebek takımları, düğün/kına hediyeleri instagram satışı oldukça ilgi gören ürünler arasında yer almaktadır.
2) İnstagram Üzerinden Hizmet Satışı Yaparak Para Kazanmak
Eğer hizmet sektöründe çalışan bir insansanız instagram aslında sizin için tam da bir bulunmaz nimet. Bir web tasarımcı, bir kuaför veya bir makyaj artisti olabilirsiniz. Hali hazırda bu işinizi yapmaya bir ofiste devam ediyor ya da işinizi evde yapıyor olabilirsiniz. Yaptığınız/yapacağınız hizmeti instagram üzerinden akıllıca tasarlanmış reklamlarla duyurmanız iş hacminizi oldukça genişletecektir.

3) İnstagramdan Reklam Alarak Para Kazanmak
Bu yöntemle instagramdan para kazanmak için geniş kitlelere hitap eden takipçi sayısı bol bir instagram hesabına sahip olmanız gerekmektedir. Bunun için sıradan fikirler sıradan paylaşımlarda bulunmak yerine farklı ve dikkat çekici paylaşımlarda bulunmak takipçi sayınızın daha da hızlı artmasına neden olacaktır.

4) İnstagramdan Mekan veya Ürün Tanıtımı Yaparak Para Kazanmak
İnstagramdan para kazanmanın en popüler yollarından birisi de ürün/mekan tanıtımım yapmaktır. Bunun için öncelikle kendinize bir konu belirlemeniz belli bir kitleye hitap edebilmeniz sadık takipçiler kazanabilmeniz açısından önemlidir. Daha sonra belirlediğiniz konu ile ilgili olarak farklı ürün ve mekanlara gidip oralarda fotoğraflar ve kısa videolar çekerek hesabınıza yükleyebilirsiniz.

Kaynak: İnstagramdan para kazanmak
 
Google ads alanı