• Yeni Ticaret Puanı Özelliği: Ticaret Puanı vermek istediğiniz kişinin profilini ziyaret ederek "Ticaret Puanı" sekmesine tıklayıp ticaretinizin olumlu/olumsuz yorumunu yaparak kullanıcıyı değerlendirebilirsiniz.
  • XTurk üye grupları genel yetkileri güncellenmiştir. Okumak için tıklayınız.

Psikologlar Uyarıyor; Doğum Sonrası Depresyonu Ciddiye Alın

Katılım
8 Nis 2020
Mesajlar
34
Alınan Tepkiler
0
Xturk Puanı
6
Yaş
34
Ankara en iyi psikolog topluluğu, doğum yapmış kadınların %85’inde doğumdan sonra zihinsel dalgalanmalar görülebildiğini söylüyor. Tedavi olmaksızın iki hafta içinde kendi kendine çözülecek zihinsel anormallikler olmadan doğum sonrası üzüntüyü bekleyin. Bu belirtiler özellikle ilk trimesterde iki haftadan fazla devam ederse, depresyon tablosu doğum sonrası depresyon olarak bilinir. Ancak doğumdan sonraki ilk bir yılda depresyon tablosunun yaşanabileceğini unutmamalıyız.

Zihinsel depresyon onun mantıklı düşünmesini engelleyebileceğinden, anne doğum sonrası depresyonu doğru bir şekilde tanımlayamayabilir. Bu nedenle anne veya yakın akrabaları, özellikle bir eş, ruhsal durumunda bir haftayı aşan dalgalanmalar olması durumunda hemen bir psikoloğa başvurmalıdır. Doğum sonrası depresyonun daha şiddetli belirtileri (intihar veya cinayete teşebbüs, özellikle bebek, muhakeme bozukluğu, halüsinasyonlar, yemek yiyememe) görüldüğünde, zaman kaybını göz ardı etmeyin. Ankara en iyi psikolog kliniklerini teşhis ve tedaviniz için başvurularda bulunabilirsiniz.

Doğum Sonrası Depresyon Belirtileri Nelerdir?

Bir kadının yaşam döngüsünde geçmesi gereken en zor aşamalardan biri hamilelik ve doğum sonrası dönemdir. Bu dönemde hormonlarda ve vücudun tüm doku ve organlarında ani değişiklikler olur ve sosyal alanda gebelik öncesine göre daha az üretken olur. Kendisiyle ilgili beklentiler artar ve kadın ailesinden destek eksikliği hissedebilir. Tüm bu durumlar anne stresini azaltmada önemli faktörlerdir. Aslında doğum sonrası (doğum sonrası) depresyon olarak bilinen ayrı bir depresyon türü yoktur. Predispoze kadınlarda doğum sonrası dönemde yaşanan güçlükler sonucu oluşan bir depresyondur.

Asabiyet, durgunluk, isteksizlik, hayattan zevk alamama, enerji kaybı, uyku bozukluğu gibi depresyonun bilinen belirtileri de doğum sonrası depresyonda saptanabilir. Ancak özellikle doğum sonrası depresyon, kafa karışıklığı, kontrol edilemeyen ağlama, huzursuzluk veya sinirlilik, suçluluk düşünceleri, bebeğe karşı ilgisizlik veya bebeğe veya başkalarına zarar verebilecek takıntılı düşünceler (fobi) durumlarında daha net görülebilir. Bu alanda en sık kullanılan ölçeklerden biri Edinburgh Doğum Sonrası Depresyon Ölçeğidir.
 
Google ads alanı