• Yeni Ticaret Puanı Özelliği: Ticaret Puanı vermek istediğiniz kişinin profilini ziyaret ederek "Ticaret Puanı" sekmesine tıklayıp ticaretinizin olumlu/olumsuz yorumunu yaparak kullanıcıyı değerlendirebilirsiniz.
  • XTurk üye grupları genel yetkileri güncellenmiştir. Okumak için tıklayınız.

Retargeting reklam nedir?

Katılım
8 Ağu 2020
Mesajlar
4
Alınan Tepkiler
5
Xturk Puanı
3
Yaş
26
Retargeting reklamlar ile sitenize girebilen kişilerin datasını toplarayarak tekrardan kullanıcılarınızı sitenize çekebilirsiniz. Özellikle sitenizde ürün ya da hizmet satıyorsanız kesinlikle bu özelliği kullanmanız gereklidir. Bu reklamları sosyal medya üzerinde kullanıcı sitenize girer girmez gösterebilirsiniz. Hatta bu datalar ile sizden dönüşüm sağlamış kişilerin davranışlarına benzer kişileri de hedefleyerek reklam maliyetlerinizi oldukça düşürebilirsiniz.

Retargetin reklam nasıl yapılır?
Bu reklamlar için facebook ve instagram sayfasına sahip olmanız gereklidir. Bu hesaplarınızı business manager üzerinde oluşturacağınız hesaba bağlamalı ve olay yöneticisi kısmından pixel oluşturmanız gereklidir. Pixel entegre etmek oldukça kolaydır. Eğer hazır sistemler kullanıyorsanız hazır eklentiler ile, özel yazılım kullanıyorsanız kısa kod parçacığı ile ekleme yapabilirsiniz.

Buraya eklediğiniz kod sayesinde sitenize giren kullanıcıların dataları ve davranışları pixel tarafından kayıt altına alınır. Örneğin bir e-ticaret siteniz var ise biriktirdiğiniz dataları farklı farklı sınıflandırarak her hedef kitle için reklam oluşturabilirsiniz.
Reklam yoluyla sitenize eski ziyaretçileri tekrar çekebilirsiniz. Bu kısmın SEO da önemi oldukça fazladır.

Kısacası hem SEO için hem de dönüşüm için bu yöntem oldukça etkilidir .
 

Berkay Ağlar 

Özel Yetkili
Kurucu Üye
TÜCCAR
SMS Onaylı Üye
Katılım
20 Mar 2020
Mesajlar
186
Alınan Tepkiler
68
Xturk Puanı
28
Yaş
26
Konum
Eskişehir
Web sitesi
www.berkayaglar.com.tr
Teşekkür ederiz eline sağlık. Güçlü ve dolu bir bilgi olmuş.
 
Google ads alanı