• Yeni Ticaret Puanı Özelliği: Ticaret Puanı vermek istediğiniz kişinin profilini ziyaret ederek "Ticaret Puanı" sekmesine tıklayıp ticaretinizin olumlu/olumsuz yorumunu yaparak kullanıcıyı değerlendirebilirsiniz.
  • XTurk üye grupları genel yetkileri güncellenmiştir. Okumak için tıklayınız.

Wordpress Kurulumu Sonrasında İlk Yapılması Gerekenler Nelerdir? Önerilerinizi Alabilir Miyim?

serkanzade

TC Onaylı Üye
Yeni Üye
TÜCCAR
Katılım
21 Mar 2020
Mesajlar
65
Alınan Tepkiler
27
Xturk Puanı
18
Yaş
36
Konum
Akdeniz
Web sitesi
bushcraftokulu.com
Merhaba arkadaşlar, site yapımı ve tasarımı konularında çok deneyimli değilim. Gene de elimden geldiğince öğrenmeye çalışıyorum.

Kendi adıma kurulumu yapıp tema dosyalarını import ettikten sonra gelen içeriği silip kategorileri düzenliyorum. Özellikle de Merhaba Dünya sayfasını kendime göre düzenleyip indeks almasını sağlıyorum.

Deneyimli üyeler wordpress kurulumu sonrasında ilk olarak ne yaptıklarını, hangi eklentileri kurduklarını açıklarlarsa sevinirim.
 

Rbayoglu

TC Onaylı Üye
Yeni Üye
TÜCCAR
Katılım
20 Mar 2020
Mesajlar
5
Alınan Tepkiler
3
Xturk Puanı
3
Yaş
37
Konum
Erzurum
Web sitesi
google.com
İlk kurulum sonrası index almasını sağlamadan önce favicon, logo yükleyin, kullanacağınız eklentileri kurun, tema üzerinde yapacağınız yerleşimi demo içerikler sitedeyken yapın tüm eklenti kurulumları ve tema optimize işlemleri bittikten sonra demo içerikleri, sayfaları, görselleri v.s silip kendi sayfa, kategori ve içeriklerinizi yüklemeye başlayın. (eminim aklıma gelmeyen önemli bir detay vardır :)
 

jodd 

JODD HABER
Kurucu Üye
TC Onaylı Üye
TÜCCAR
SMS Onaylı Üye
Katılım
20 Mar 2020
Mesajlar
341
Alınan Tepkiler
120
Xturk Puanı
43
Web sitesi
jodd.net
Nacizane tavsiyelerim;

1-Merhaba Dünya sayfasını düzenleyerek, zaman harcamayın. Direkt kategorileri oluşturunuz.
2-Sayfalarda Örnek Sayfa'yı ve yorumlardaki Örnek Yorum'u siliniz.
3-Kalıcı Bağlantılar kısmından, sitenizin URL yapısını ayarlayın.
4-Eklentilerinizi kullanın. Mümkün mertebe fazla eklenti kurmaktan kaçının. Ne kadar az eklenti, o kadar az baş ağrısı demektir.
5-Temanızı yükleyin. Temayla birlikte gelen bütün eklentileri yüklemek zorunda değilsiniz.
6-Temanız eğer pagebuilder veya elementor destekliyorsa, ana sayfanızı kendinize göre düzenleyiniz veya direkt blog modunda bırakarak, geri kalan tema ayarlarını yapınız.
7-Eğer temanız iyi kodlanmış ve Seo'ya göre hazırlanmışsa, SEO eklentisi kullanmanıza gerek yoktur. (Bu benim fikrimdir, başkaları buna katılmayabilir)
8-Sitenize ait bir görsel formatı ve ölçüleri belirleyin. Hangi resim düzeltme programını kullanıyorsanız sürekli kullanacağınız bir-iki PSD veya düzenlenebilir şablon bırakın. Tüm görselleri buradaki sabitlere göre düzenleyebilirsiniz. Mesela logo yerini hep aynı hizada tutabilirsiniz.
9-Gizlilik Sözleşmesi, Hakkımızda, İletişim gibi sayfaları mutlaka ayarlayınız.
10-Bütün bunlar JODD HABER kuralları olup, yukarıdakilerin hiç birini yapmak zorunda olmadığınızı unutmayınız :)
 
Google ads alanı