• Yeni Ticaret Puanı Özelliği: Ticaret Puanı vermek istediğiniz kişinin profilini ziyaret ederek "Ticaret Puanı" sekmesine tıklayıp ticaretinizin olumlu/olumsuz yorumunu yaparak kullanıcıyı değerlendirebilirsiniz.
  • XTurk üye grupları genel yetkileri güncellenmiştir. Okumak için tıklayınız.

Youtube’ta başarı için 10 öneri

Bigseo 

TC Onaylı Üye
Yeni Üye
TÜCCAR
SMS Onaylı Üye
Katılım
20 Mar 2020
Mesajlar
22
Alınan Tepkiler
9
Xturk Puanı
3
YouTube, dünyanın en büyük video paylaşım ağı olarak modern insan hayatında oldukça yer kaplıyor. Bu mecrada hunharca video yayınlıyor ve/veya bu videoları izliyoruz. Öyle ki istatistikler Youtube’ta bir günde yaklaşık 5 milyar video izlendiğini gösteriyor.
Youtube biz kullanıcılara temelde 3 şey sunuyor: video yükleme, izleme ve paylaşma. Kullanıcıların pek azı ‘yükleme’ konusunda sorun yaşasa da da izletme ve paylaşılmasını sağlama konusu hala pek çok kişi için ciddi bir sorun. Öyle ki Youtube’a yüklenen videoların büyük bölümü ‘sıfır’ izlenmeye ve haliyle ‘sıfır’ paylaşıma sahip.
Peki, Youtube’ta kanalınızı geliştirmek, videolarınızın izlenip, paylaşılmasını sağlamak için neler yapmak gerekiyor? Bu konuda okuduklarım ve deneyimlerimden yola çıkarak sizlere 10 öneri paylaşacağım…
1. Kanalınızın temel bileşenlerini tamamlayın
Youtube’ta başarı kazanmak için kanalınızın temel bileşenlerini doğru bir şekilde oluşturmanız gerekmekte.
Öncelikli olarak profil ve header görselini profesyonel şekilde hazırla(t)malısınız. Kanalınızın hakkında bölümüne yaptığınız işi en iyi şekilde anlatmalı, buradaki sosyal medya bağlantılarını aktif hale getirmelisiniz.
Youtube’un size sunduğu playlist (oynatma listesi) oluşturma şansını mutlaka değerlendirmenizi öneririm. Playlistler ile kanalınızı çok daha izlenir kılabilir, okuyucunuzun ilgisini çekecek kategoriler oluşturabilirsiniz. Son videolarınız, en beğenilen videolarınız veya farklı kategorilerdeki videolarınız için en az 3-4 playlist oluşturmanızı öneririm.
Kanalınızın en üstüne bir tanıtım videosu eklemeyi de ihmal etmeyin. Kısa ama etkili olması işe yarayacağı anlamına gelir.
2. Paylaşılabilir videolar üretin
Sosyal medyada ulaştığınız kitleyi büyütmek istiyorsanız paylaşılabilir içerik üretmeniz gerekiyor. Bu Facebook ve Twitter’da geçerli olduğu gibi Youtube’ta da geçerli.
Peki “paylaşılabilir video”dan ne kastediyorum? Bu sorunun cevabı aslında sizde. Son paylaştığınız 10 videonun çoğu muhtemelen “paylaşılabilir video” özellikleri taşıyordur. Yani “paylaşılabilir video”nun nasıl birşey olduğunu görmek için geriye dönün ve arkadaşlarınızla paylaştığınız diğer kullanıcıların videolarına bir göz atın. Bu videoları neden paylaşmak istediniz? Bu videoların ortak yönü ne? Bunları düşünün ve not alın.
3. Videolarınızı periyodik olarak yayınlayın
Bir kullanıcı sizin videonuzu izledi ve beğendi ise bunun öncesinde ve sonrasında paylaştığınız videolara da göz atacaktır. Tüm bu videolara göz atarken sizin paylaşım sıklığınızı, (eğer var ise) periyodunuzu da fark edecektir. Bir paylaşım periyodunuz olmalı ki, o izleyici sizin yeni videonuzun ne zaman yayınlanacağını öngörebilsin. Öngörebilsin ki, yüklediğiniz yeni videoları izlemek için kanalınıza yeniden gelsin.
İzleyicilerin sadakatini sağlamak için periyodik şekilde videolar paylaşmak oldukça önemli. Tıpkı televizyondaki dizi veya programların bir yayın saati olduğu gibi sizlerin de bir yayın zamanınız olsun. Örneğin her Cuma 20.00’da veya her ay başında video paylaşın, takipçileriniz o gün o saatte sizin video paylaşacağınızı bilsinler. Bu onların sizin kanalınıza sadık olmasını sağlayacaktır.
4. İlgilendiğiniz konuları belirleyin, dışına çıkmayın
Periyodik video paylaşmak kolay bir iş değil, biliyorum. Bunun için istekli olmanız gerekiyor. İstekli olmak içinse ilgilendiğiniz konuları belirlemeniz ve bu sınırlar içerisinde video yayınlamanız işinize yarayacaktır.
Bilgili ve ilgili olduğunuz konularda video hazırlamak, bilgisiz ve ilgisiz olduğunuz konularda video hazırlamaktan çok daha keyifli ve kolay olacaktır. Youtube’ta başarı için bu da önemli bir noktadır.
5. İzleyiciyle iletişim kurun
Videonuzda izleyicinize seslenmekten çekinmeyin. Onlara sorular sorun, yanıtlar vermelerini isteyin. Yorum özelliği izleyicilerinizin size yanıt vermesine olanak sağlıyor. İzleyicilerinizle iletişim kurarak, onların da en azından yorumlar aracılığıyla size ulaşmalarını sağlasın.
Örneğin bir sonraki videoda ne yapılmasını istediğinizi sorun. İnsanlar yorum olarak sorunuzu cevaplayınca, mutlaka bir sonraki videonuza bakacaktır. Ayrıca bu durum izleyici sadakatini ve samimiyeti de oldukça arttıracaktır. Öte yandan, abartmamak kaydıyla, izleyicilerden videoları beğenmelerini ve paylaşmalarını da isteyebilirsiniz. Bu da oldukça işe yarayabilecek bir yöntem!
Youtube size videolar üzerine etiketler, notlar ve bağlantılar ekleme şansı da tanıyor. Videonuzu düzenlerken bunları da dikkate alın. İzleyicilere ilgilerini çekebilecek diğer videoları bu şekilde tanıtın. Ayrıca videolarınıza abonelik bağlantısını eklemeyi de ihmal etmeyin.
6. Etkileşimi arttırın
İnsanların videolarınızın altına yaptıkları yorumlara kayıtsız kalmayın. Etkileşimi arttırmak için yorumlara yazılı olarak da yani siz de yorum yaparak cevap verin. Sizin hakkınızda merak ettikleri konularda onları aydınlatmaktan çekinmeyin.
Youtube’ta çalışan insanlarla yaptığım toplantılarda yorumların videoların öne çıkartılması konusunda etkili olduğunu söylediklerini de paylaşayım. Belki ilginç ama algoritmalarında yorum sayısı da önemli görünüyor.
7. Diğerlerini izlemeyi ihmal etmeyin
Youtube’ta başarı için en çok verilen tavsiye özgün olmak ve başkalarını taklit etmemek. Buna ben de katılıyorum ancak bu başarılı Youtube kullanıcılarını izlemenize ve yaptıklarından dersler çıkartmanıza da bir engel değil!
Youtube’ta başarılı olmak için işinize en fazla yarayacak tüyoları başarılı kanalları izleyerek elde edebilirsiniz. Neyi, nasıl yapıyorlar? Bunu görmeniz ve başarılı olduklarını fark ettiğiniz yöntemleri kanalınızda kullanmanız gerekiyor.
8. İşbirliğinden çekinmeyin
Youtube’ta başarı kazanmış kanallarla işbirliği, size daha fazla izleyici ve abone kazandırabilir.
Dikkat ederseniz Youtuberlar sıklıkla diğer kanallara konuk olmakta ve başarılı diğer Youtuberları kendi kanallarına konuk almaktadır. Bunun nedeni oluşan iki kitleyi birleştirmektir.
Siz de diğer Youtube kanallarıyla işbirliği yapmaktan çekinmeyin! Abone ve izleyici kaybetmekten de korkmayın, emin olun izleyici kazanma ihtimaliniz, kaybetme ihtimalinizden çok daha fazla.
9. İnsanların sizi bulmalarını sağlayın
İnsanlar sizin videolarınızı bulamazlarsa doğal olarak izleyemezler de. Bu nedenle videolarınızın bulunabilir olması kanalınız için oldukça önemli!
Peki, videolarınızı nasıl daha bulunabilir kılarsınız? Bunun için videolarınızın “açıklama” ve “etiket” bölümlerini doğru şekilde kullanmanız gerekmekte.
Videolarınızın açıklama kısmını asla boş bırakmayın, Youtube’ta başarı için video ile ilgili bilgileri en anlaşılabilir şekilde ve arama yapılabilecek kelimeleri kullanmaya özen göstererek yazın.
Etiketlerde de videonuzun ilgili olduğu ve Youtube’ta aranabilirliği olan kelimelerden seçin. Youtube’ta hangi kelimelerin daha çok arandığını göz önüne getirin, bunun için Youtube arama kutucuğunu kullanın. Kutucuğa bir kelime yazın, ve Youtube’un gerisini nasıl tamamladığına göz atın.
10. Diğer sosyal mecralarda da aktif olun
Gördüğüm kadarıyla Youtube’un diğer sosyal mecralarla bir derdi yok. Hatta sizin videolarınızı diğer mecralarda paylaşıyor olmanızdan oldukça memnunlar. Bu nedenle sadece Youtube’ta aktif olmaktansa Facebook ve özellikle Twitter’da da kendinizi gösterin. Youtube’ta yayınladığınız videoları mutlaka diğer sosyal mecralarda da paylaşın.

kaynak link : https://medyaakademi.com.tr/2019/07/26/youtubeda-basari-icin-oneriler/
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

MsiDergi 

MsiDergiTv
TC Onaylı Üye
Yeni Üye
TÜCCAR
SMS Onaylı Üye
Katılım
26 Mar 2020
Mesajlar
72
Alınan Tepkiler
25
Xturk Puanı
18
Yaş
34
Konum
İzmir
Web sitesi
msidergi.com
Aynen alıntı bilgilerin altında alıntı yapıldığı yer ile alakalı bir link verilse emek sahibi için de iyi olur. Yoska klasik forum mantığı ile kopyala yapıştır post kasmak gibi oluyor. Kalite düşüyor.
 

Buzzymedia 

Kurucu Üye
TC Onaylı Üye
TÜCCAR
SMS Onaylı Üye
Katılım
25 Mar 2020
Mesajlar
382
Alınan Tepkiler
101
Xturk Puanı
43
Yaş
22
Teşekkür ederim
 

vip 

WordPress Developer
Moderatör
TC Onaylı Üye
TÜCCAR
Katılım
20 Mar 2020
Mesajlar
317
Alınan Tepkiler
109
Xturk Puanı
43
Konum
Mars
Teşekkürler faydalı bir içerik
 
Google ads alanı