- Alınan Tepkiler
- 68
- Xturk Puanı
- 28
- Web sitesi
- www.berkayaglar.com.tr
Bak bahsettiğim nokta tam olarak bu. İster 15 ister 18 yaşında olurum bu kimseyi ilgilendirmez. Cümlesi çok sert bir cümle, toplum içinde yaşıyoruz, senden büyükler var saygı bekler senden küçükler var sevgi bekler. Senden sevgi ya da saygı bekleyen kişilere bu şekilde net ve sert cevaplar vermen onları bazen üzebilir. İnsanlar her zaman iyi olamıyor. Birisinin canı sıkkın olur çok yanlış anlar ve kalbini kırabilir. Ya da sen veya o forumdan banlanıp ekmek kapısını senden dolayı bir tartışmadan kapatabilir.Bunların kaynağı falan olmaz tecrübe ile sabit olur cümlesinden benim size nasıl bir tepki ile cevap verdiğimi nasıl anladınız şahsen hayret ediyorum. İster 15 ister 18 yaşında olurum, bu kimseyi ilgilendirmez. Verilen bu bilgileri detaylı bir araştırma yaptıysanız görebilirdiniz. Sert ve ters verdiğim cevaplar sadece beni ilgilendirir. Öneriniz için teşekkür ederim, hatam oldu ise kusura bakmayın.
İstersen 11 yaşında ol dostum. Ben 11 yaşında kazandım ilk paralarımı. Senin yaşındayken tıpkı senin gibi birçok konuda bilgim vardı maddi manevi insanlara ve firmalara destek oluyordum. Tıpkı senin gibi. Bak ne kadar çok konuya yardım amaçlı cevaplar yazıyorsun bu inanılmaz birşey. Senden bir şeyde öğrendim bunun için teşekkür de ettim sana.
Ama gel cümleni tdk sözlüğü gibi inceleyelim. "Bunların kaynağı FALAN olmaz. Tecrübe ile sabit olur ""
Şimdi ilk olarak falan kelimesini büyük yazdım. Türkçe de bu tarz bir cümle kurup içerisine senin yaptığın gibi falan kelimesini eklersen karşındaki kişiye "Tecrübesiz, eğitimsiz, bilgisiz, boş yapma" gibi atıflarda bulunduğun kanısı çok rahat çıkartılabilir. Bunun yanında tecrübe ile sabit olur diyerek kahkaha değil sade gülümseme emojisi kullanırsan buda tabir olarak "sırıtma" olarak algılanır ve Üstten bakıyormuşsun, bilgi olarak karşındakini eziyormuşsun havası katar. Yani sen canın istediği gibi istediğin kişiye yazıp geçiyorsun ama gruplarda forumda sık sık insanların sana kızar tavırlarla cevap verdiğini görüyorum. Amacım bu aslında.
Cümlelerini lütfen seçerek kur. Yaşın eğer senin söylediğin gibiyse ve bu karakterle büyümeye devam edersen ikili insan ilişkilerinde hep olumsuz maskülen bir karaktere bürüneceksin. Buda müşteri iknada, sektörel sohbetlerde, arkadaş ilişkilerinde ve özel ilişkilerinde karşına hep sorun olarak çıkacak. Benim annemde bu şekil de mesela sürekli yüksek ses tonu ve sert bir şekil de konuşur. Her konuda verdiği fikir en üst gibi düşünür ve öyle hareket eder. Ben senin yaşlarındayken evimizde hiç misafir eksik olmazdı hatta bir gün misafir olmayınca ben çok sıkılırdım
Ama şuan corona falan çıkmadan önceki hayatımıza bakıyoruz 1 senedir evimize bir kere misafir gelmedi. Neden çünkü annem tüm arkadaşlarıyla küstü. Bu arada annemin çevresini azımsama he Benim sünnet düğünümde annemin çevresi sayesinde 80 araçlık konvoy oluştu. Biz aşiret, zengin insan falan da değiliz. O çevreden yılda 1 misafir gelmeyecek kadar geriletti bu karakterinden dolayı hayat onu...